Zupy

Zupa z suszonymi pomidorami

0:30

Do dzbanka ThermoMastera wkładamy pokrojoną w cząstki cebulę i rozdrabniamy 15 sek./obr. 4. Dodajemy oliwę z zalewy z pomidorów suszonych i podsmażamy 4 min./100°C/obr. 1. Dodajemy przekrojony ząbek czosnku i pokrojone w paski pomidory.
Podsmażamy ponownie 4 min./100°C/obr. 1. Dolewamy gorący bulion i gotujemy 2 min./100°C/obr. 1. Następnie dodajemy sok pomidorowy i ponownie gotujemy 4 min./100°C/obr. 1. Studzimy. Miksujemy na gładką masę 30 sek./obr. 9.
Doprawiamy zupę ostrożnie solą (składniki mogą być już słone), pieprzem i ostrą papryką. Podajemy z natką pietruszki i aby zwiększyć sytość można dodać ugotowane osobno: ryż, kaszę np. jaglaną albo makaron.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:

• cebula
• 60 g suszonych pomidorów
• 2 łyżki oliwy z zalewy
• ząbek czosnku
• 400 g gorącego bulionu warzywnego lub drobiowego
• 250 g soku pomidorowego
• sól, pieprz, papryka chilli
• natka pietruszki