Zupy

Zupa z ciecierzycy

0:45

Czosnek wkładamy do dzbana ThermoMastera i rozdrabniamy 7 sek./obr. 5.
Dodajemy łyżkę oliwy i podsmażamy 1 min./110°C/obr. 1. Dodajemy rozmaryn, pomidory, pozostałą oliwę i gotujemy 12 min./100°C/obr. 1. Dodajemy bulion, odcedzoną ciecierzycę i posiekaną natkę pietruszki. Gotujemy jeszcze 5 min./100°C/obr. 1. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyjmujemy rozmaryn. Odlewamy połowę zupy. Pozostałą zupę studzimy i miksujemy 45 sek./obr. 7-8. Mieszamy z odlaną częścią zupy.
Podajemy gorącą z ugotowanym makaronem.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:

• 2 ząbki czosnku
• gałązka świeżego rozmarynu
• puszka pomidorów w sosie pomidorowym
• 4 łyżki oliwy z oliwek
• 1-2 szklanki bulionu
• puszka ciecierzycy
• pęczek natki pietruszki
• sól, pieprz
• ugotowany długi makaron