Zupy

Zupa „Wspomnienie z Meksyku”

0:40

Do dzbanka ThermoMastera wlewamy olej i dajemy cebulę. Dusimy cebulę 3 min/100°C/obr. 1. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i chili. Podsmażamy ponownie 2 min./100°C /obr. 1. W tym czasie kroimy w kostkę paprykę i ewentualnie mięso. Dodajemy do dzbanka i ponownie podsmażamy 3 min./100°C/obr. 1.
Dolewamy bulion i przecier pomidorowy. Dosypujemy uprażoną lub wypłukaną kaszę jaglaną, paprykę słodką w proszku i gotujemy 15 min./100°C/obr. 1.
Na koniec dodajemy fasolę oraz doprawiamy solą i pieprzem.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:

• litr bulionu drobiowego lub warzywnego (można też wykorzystać rosół z niedzieli)
• 250 g przecieru pomidorowego
• papryka
• czerwona cebula
• ząbek czosnku
• pół papryczki chilli
• 1/2 puszki fasoli czerwonej
• 1/2 puszki fasoli białej
• 4 łyżki uprażonej kaszy jaglanej
• sól, pieprz
• papryka słodka
• 200 g gotowanego pokrojonego w kostkę mięsa, jeśli chcemy zupę z mięsem