Zupy

Zupa gołąbkowa

0:55

Do naczynia Thermomastera dodajemy kapustę i szatkujemy 10 sek./obr. 4. Odkładamy do miski. Następnie przekładamy marchew, seler, czosnek i rozdrabniamy 10 sek./obr. 4. Odkładamy do miski.

Do dzbana przekładamy cebulę i seler naciowy, miksujemy 10 sek./obr. 5, następnie wlewamy olej i podsmażamy około 3 min./100°C. Dodajemy mięso, kostkę rosołową i podsmażamy jeszcze 8-10 min. Dodajemy całą jarzynę, liść, ziela i pieprz w ziarnkach, wodę, jarzynkę, przecier i ryż. Zamykamy dzban i gotujemy 20 min./120°C. Po 15 minutach temperaturę zmniejszamy na 90°C.

Zupę doprawiamy do smaku w razie potrzeby. Czas gotowania  wydłużamy jeszcze o 10 minut.  Zupę podajemy ciepłą. Smacznego.

Przepis pochodzi z bloga http://www.kulinarnefantazjemarioli.pl/.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebował:
Składniki:
  • 300 g kapusty białej
  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 1 marchew, kawałek selera i selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • por (biała część) 100 g
  • 1 woreczek ryżu 100 g
  • 1 liść laurowy, 2 ziela, pieprz w ziarnkach
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • sól ,pieprz do smaku
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka jarzynki
  • 1 litr wody