Zupy
Zupa gołąbkowa
0:55
Do naczynia Thermomastera dodajemy kapustę i szatkujemy 10 sek./obr. 4. Odkładamy do miski. Następnie przekładamy marchew, seler, czosnek i rozdrabniamy 10 sek./obr. 4. Odkładamy do miski.
Do dzbana przekładamy cebulę i seler naciowy, miksujemy 10 sek./obr. 5, następnie wlewamy olej i podsmażamy około 3 min./100°C. Dodajemy mięso, kostkę rosołową i podsmażamy jeszcze 8-10 min. Dodajemy całą jarzynę, liść, ziela i pieprz w ziarnkach, wodę, jarzynkę, przecier i ryż. Zamykamy dzban i gotujemy 20 min./120°C. Po 15 minutach temperaturę zmniejszamy na 90°C.
Zupę doprawiamy do smaku w razie potrzeby. Czas gotowania wydłużamy jeszcze o 10 minut. Zupę podajemy ciepłą. Smacznego.
Przepis pochodzi z bloga http://www.