Ciasta, tarty, polewy, kremy

Tarta budyniowo-cytrynowa

1:00
  1. Składniki ciasta miksujemy w robocie aż powstanie kruche ciasto. 25 s/o 6.
  2. Ciasto wyjmujemy i rozkładamy na natłuszczonej formie do tarty o średnicy 28 cm.
  3. Do dzbana robota wlewamy jajka, śmietanę, cukry, sok z cytryny i Skórkę cytrynową. Miksujemy 20 s/o 6.
  4. Masę wylewamy na tartę. Ciasto pieczemy około 35-40 minut aż ładnie się zsiądzie.
  5. Po wyjęciu z piekarnika studzimy i dekorujemy cukrem pudrem i bitą śmietaną. Smacznego.
Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta proszku do pieczenia
MASA : 
  • 6 jajek
  • 250 ml śmietany 30 %
  • 1 budyń waniliowy
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sok z 3 cytryn
  • skórka otarta z 1 cytryny