Desery

Racuchy z bananem

0:45

W dzbanie rozdrobnij obranego, pokrojonego banana 5 sek./o. 5.

Dodaj mąkę, mleko, jajko, cukier, olej, drożdże i mieszaj 2-3 min./o. 2.

Przełóż ciasto do innego naczynia – nakryj ściereczką i pozostaw w cieple do wyrośnięcia na około 30 min.

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i nakładaj po 1 łyżce ciasta formując placki, smaż z obu stron na złoto.

Podawaj z cukrem pudrem, dżemem, bitą śmietaną i/albo świeżymi owocami.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • banan 1 (100-130 g)
  • mąka pszenna 150 g
  • 100 g mleka
  • jajko 1
  • 20 g cukru
  • 20 g oleju
  • 10 g świeżych drożdży
  • olej do smażenia