Dania główne

PSTRĄG Z PARY I PUREE Z KALAFIORA

0:40
  1. Rybę myjemy, nacinamy skórę w kilku miejscach.
  2. Kalafior tniemy na  kawałki i wkładamy do dzbana robota, zalewamy 1 litrem wody.
  3. Masło mieszamy z solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, natką i szczypiorkiem.
  4. Rybę nacieramy ziołowym masłem, na wierzchu układamy plastry cytryny. Rybę zawijamy w folię, ale tylko od spodu. Układamy ją w naczyniu do gotowania na parze.
  5. Robota ustawiamy na 25-30 minut, temperatura 120 st. C.
  6. Kalafior odcedzamy, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz masło, następnie blendujemy.
  7. Po tym czasie rybę ściągamy, wyjmujemy z foli i układamy na talerzu, dodajemy porcję kalafiora i ulubionej surówki. Danie jest smaczne i lekkie.
Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 2 pstrągi
  • 1/2 cześć kalafiora
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
  • szczypiorek i natka siekana
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka plastrów cytryny