Dania główne
PSTRĄG Z PARY I PUREE Z KALAFIORA
0:40
-
Rybę myjemy, nacinamy skórę w kilku miejscach.
-
Kalafior tniemy na kawałki i wkładamy do dzbana robota, zalewamy 1 litrem wody.
-
Masło mieszamy z solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, natką i szczypiorkiem.
-
Rybę nacieramy ziołowym masłem, na wierzchu układamy plastry cytryny. Rybę zawijamy w folię, ale tylko od spodu. Układamy ją w naczyniu do gotowania na parze.
-
Robota ustawiamy na 25-30 minut, temperatura 120 st. C.
-
Kalafior odcedzamy, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz masło, następnie blendujemy.
-
Po tym czasie rybę ściągamy, wyjmujemy z foli i układamy na talerzu, dodajemy porcję kalafiora i ulubionej surówki. Danie jest smaczne i lekkie.