Przystawki, surówki, pasty

Pasta z suszonych pomidorów i jajek

0:20

Ugotuj jajka na twardo wg przepisu Jajka – gotowanie. Odcedź, ostudź, obierz ze skorupek.

Cebulkę obierz, opłucz, przekrój na pół.

W dzbanie zamocuj nóż, cebulę i pomidory posiekaj 10 sek./ o. 6. Zgarnij kopystką na dno.

Dodaj przekrojone na pół jajka, majonez, przecier, przyprawy – zmiksuj 10 sek./o. 4-8 (w zależności, jak gładką pastę chcesz otrzymać).

Pastą posmaruj pieczywo, posyp natką i słonecznikiem.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • mała biała cebula
  • 5 pomidorów suszonych z zalewy
  • 4 jajka na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • sól do smaku ok. 1/2 łyżeczki
  • pieprz do smaku 1/4 łyżeczki
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
  • łyżka siekanej natki pietruszki
  • łyżka nasion słonecznika