Przystawki, surówki, pasty

Pasta kanapkowa na bogato

0:10

Posiekaj cebulkę, natkę pietruszki – 30 sek./o. 5. Zgarnij kopystką na dno dzbana. Dodaj ugotowane na twardo jajka, ser, sól, pieprz, paprykę, majonez. Siekaj i mieszaj 30 sek./o. 4.

Dodaj pokrojoną w drobną kostkę szynkę  i zamieszać kopystką (można też dać szynkę w kawałkach razem z jajkami i zmiksować wszystko na gładką pastę 30 sek./o. 9.).

Pastą smaruj kanapki, dekoruj plasterkami kiszonego lub zielonego ogórka, pomidora, rzodkiewki, paseczkami papryki, siekanym szczypiorkiem.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g żółtego sera
  • 100 g chudej szynki
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • krojona natka pietruszki

Dodatki do dekoracji kanapek: ogórek kiszony lub świeży, pomidor, rzodkiewki, paseczki papryki, szczypiorek…