Przystawki, surówki, pasty

Pasta jajeczna do kanapek

0:20

Jajka ugotuj na twardo (w dzbanku urządzenia, bez zamocowanych narzędzi, ułóż jajka, dodaj tyle wody, aby przykryła jajka, gotuj 12 min. obroty minimalne, temp. 100, a po zagotowaniu się wody, zmniejsz na 90 stopni i ponowie włącz). Pozostaw jajka jeszcze przez chwilę w gorącej wodzie, potem ostrożnie odlej wodę i płucz jajka zimną wodą, obierz ze skorupek. Dzban urządzenia wymyj, zamocuj nóż. W dzbanie umieść por i kiszony ogórek, miksuj kilka sekund, obr. 7, dodaj jajka, majonez, przyprawy i dalej miksuj przez chwilę obr. 4. Przełóż pastę do pojemnika z przykrywką i przechowaj w lodówce.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 4 jajka
  • ogórek kiszony
  • łyżka majonezu
  • kawałek pora, biała część – 5 cm
  • pieprz,  sól, inne przyprawy, jeśli lubisz
  • siekana natka pietruszki