Dania główne

Nuggetsy z kurczaka

0:25
  1. Mięso kroimy na kawałki, przekładamy do kielicha robota, łącznie z czosnkiem i mielimy ( 30 s/o 5 )
  2. Do mięsa dodajemy resztę namoczony chleb w jogurcie, jajko, serek i sól. Chwilkę miksujemy.
  3. Masę przekładamy do miski i formujemy z niej małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego i układamy na desce.
  4. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju na złoto.
  5. Podajemy ciepłe z ulubionymi dodatkami, smacznego.
Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 500 g piersi z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 2 kromki chleba tostowego
  • 100 ml  jogurtu naturalnego/kefiru  lub mleka
  • 50 g serka kremowego
  • 1 jajko
  • 1 jajko + 3 łyżki mleka do panierowania
  • bułka tarta
  • olej do smażenia