Koktajle, smoothie, lassi

Napój pomarańczowo-marchwiowy

2:10
  1. Napój przygotowałam w thermomasterze II firmy Kalorik.
  2. Pomarańcze i marchew kroimy na kawałki, przekładamy do dzbana i chwilkę miksujemy. (3 s/o4)
  3. Następnie wlewamy 2 litry wody i gotujemy w 100 st. C, przez około 2 godziny aż wszystko będzie miękkie. Woda częściowo wyparuje i to co pozostanie blendujemy ( 20 s / o 10 ) są powstanie mus.
  4. Do musu dodajemy sok z cytryny.
  5. Do 0,5l wody, wsypujemy cukier i ogrzewamy aż się on rozpuści. Wlewamy go do musu i mieszamy.
  6. Mus rozrabiamy w 5 litrach wody. Podajemy schłodzony.
Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 500 g marchwi
  • 2 pomarańcze
  • 1 szklanka cukru
  • sok z jednej cytryny
  • 5 litrów wody
  • 2 litry wody do gotowania