Desery
Mus truskawkowy z mascarpone
0:20
W dzbanie z nożem posiekaj herbatniki – 10 sek./o. 5. Przełóż do miseczki.
W dzbanie zmiksuj serek, jogurt, cukier puder (łyżka), mleko 10 sek./o. 4. Przełóż do pucharków. Posyp połową siekanych herbatników.
W dzbanie zmiksuj truskawki i miałkim cukrem – 10 sek./o. 4. Delikatnie wyłóż mus na herbatniki. Na mus wysyp pozostałe herbatniki.
Dzban umyj i dokładnie osusz, załóż motylek.
Ubij schłodzoną śmietankę 3 min./o. 2-4. Śmietanka może nie być całkiem sztywna – będzie ją łatwiej rozłożyć na musie owocowym. Pod koniec dodaj łyżeczkę cukru pudru – niekoniecznie.
Delikatnie wyłóż śmietankę na posypany herbatnikami mus truskawkowy. Przed podaniem posyp tartą czekoladą.