Mielenie mięsa – mielone pulpety drobiowe
W dzbanie siekamy cebulę i czosnek 5 sek./0. 7. Zgarniamy kopystką na dno. Dodajemy umyte, pokrojone na mniejsze części mięso – mielimy 10 sek./o. 7. Dodajemy jajko, bułkę tartą, przyprawy – mieszamy 30 sek./o. 5. Łyżką nabieramy porcje mięsa i formujemy kulki – układamy je w koszach parowara, nakrywamy pokrywą.
Do umytego dzbana nalewamy wodę. W koszyczku układamy umyte, obrane, podzielone na ćwiartki ziemniaki, nakrywamy dzban parowarem i gotujemy 25 min./120 stopni/o.1.
Po tym czasie zdejmujemy parowar, wyjmujemy koszyczek z ziemniakami – odstawiamy w ciepłe miejsce.
W czystym dzbanie siekamy cebulkę i czosnek 5 sek./o. 7. Zgarniamy na dno. Dodajemy olej i smażymy 3 min./120 stopni/o. 3. Dodajemy przyprawy, puszkę pomidorów z zalewą i gotujemy 5 min./100 stopni/o. 3. Dodajemy śmietankę i mieszamy 5 sek./o. 3.