Przystawki, surówki, pasty

Marchew z porem – surówka

0:15

W dzbanie ThermoMastera mocujemy przystawkę do ucierania – tarcza oczkami ku pokrywie. Ścieramy marchew na wiórki i przesypujemy do miski. W dzbanie mocujemy nóż do siekania i rozdrabniamy por 10-15 sek./obr. 6. Zsuwamy kopystką ze ścianek naczynia ThermoMastera. Możemy zamiast noża zamocować teraz mieszadło (ale nie jest to absolutnie konieczne). Dodajemy marchew i pozostałe składniki. Mieszamy 10 sek./obr. 4-5.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:

• 4 marchewki duże umyte, obrane, pokrojone na części
• biała część pora (albo pół, jeśli bardzo duży por)
• 1-2 łyżki jogurtu naturalnego lub typu greckiego
• łyżka majonezu
• łyżka soku z cytryny
• pieprz do smaku