Dania główne

Kotlety z białej fasoli

0:30

Wszystkie składniki zmiksuj w dzbanie – 1 min./ o. 6. Jeśli masa jest zbyt sucha można dodać nieco soku z cytryny lub wody, jeśli za rzadka otręby lub bułkę tartą i wymieszać.

Z masy formuj kotlety, układaj na blasze na papierze do pieczenia. Piecz w 200 stopniach (bez termoobiegu) 20-25 minut. W połowie pieczenia odwróć na drugą stronę.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:

Składniki na małą porcję (4 kotlety)

  • 1 szklanka ugotowanej białej fasoli
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 4 pomidory suszone z zalewy
  • 3 łyżki bazylii
  • ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli, ale dopraw do smaku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2  łyżki siemienia lnianego zalej 2 łyżkami wrzątku i pozostaw na 5 minut do spęcznienia