Dania główne

Dietetyczny bigos dr Dąbrowskiej

0:35

W dzbanie posiekaj obraną cebulę 5 sek. /o. 4, dodaj kapustę, posiekaj 10 sek./o. 5. Dodaj  wodę i gotuj 20 min./120 stopni./o. 1.
Dodaj pokrojone na cząstki jabłka, przecier pomidorowy, mielony kminek, liść laurowy, sól (do smaku – kiszona kapusta może być słona), majeranek. Gotuj jeszcze 5 min./120 stopni/o. 1.

Podawaj posypany obficie siekaną natką pietruszki.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 500 g kapusty kiszonej albo świeżej – włoskiej (wymaga krótszego czasu gotowania)
  • 2 średnie cebule
  • 2 średnie jabłka
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego, koncentratu
  • mielony kminek, liść laurowy, sól, majeranek
  • pęczek natki pietruszki