Dania główne

Dietetyczne leczo wg dr Dąbrowskiej

0:20

Obierz cebulę, posiekaj 5 sek./o. 4. Dodaj 1/2 szklanki wody i gotuj 5 min./120 stopni/o. 1.

Dodaj umytą i pozbawioną pestek, pokrojoną w kostkę paprykę, przecier pomidorowy i przyprawy. Gotuj 10 min./ 120 stopni/o. 1.

Podawaj posypane obficie siekaną natką pietruszki.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki wody
  • 3 papryki (czerwona, żółta, zielona)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego rozpuszczone w 1/2 szklanki wody albo pół szklanki przecieru pomidorowego
  • przyprawy: sól, pieprz mielony, liść laurowy,
    opcjonalnie 2 kulki ziela angielskiego, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub granulowany, pół łyżeczki miodu.
  • pęczek siekanej natki pietruszki