Desery

Czekoladowy pikantny mus wegetariański

0:05

Owoce umyj, osusz.

Banana wyjmij ze skórki, awokado przekrój wokół pestki, wyjmij ją, łyżeczką wyskrob miąższ ze skórki.

Wszystkie składniki (oprócz owoców do dekoracji) umieść w dzbanie i zmiksuj na gładko o. 4. Sprawdź smak – w zależności od wielkości i odmiany awokado i osobistych preferencji może być potrzeba dodania kakao, chilli lub słodyczy ;).

Mus przełóż do pucharków, schłodź w lodówce, przed podaniem udekoruj wybranymi owocami.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 2 dojrzałe owoce awokado
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 3 łyżki syropu z agawy, klonowego
  • dojrzały banan
  • 2-3 łyżki mleka roślinnego
  • szczypta dobrej soli himalajskiej (nie należy pomijać dodatku soli – odrobina podkreśla smak wielu także słodkich potraw)
  • szczypta chilli

 

  • pomarańcza, brzoskwinia, truskawki lub inne owoce do dekoracji