Ciasta, tarty, polewy, kremy

Ciasto dyniowo-kokosowe

1:00

W dzbanie umieść wszystkie składniki i mieszaj 2 min./obr. 4., w razie potrzeby pomóż sobie kopystką. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj powierzchnię, wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika góra/dół + nawiew. Czas pieczenia – do suchego patyczka –
w zależności od użytej foremki (płaska – 30-35 min., keksówka nieco dłużej).

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka purée z dyni
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 szklanki kefiru lub maślanki
  • łyżeczka cynamonu