Ciasta, tarty, polewy, kremy

Ciastka czekoladowe bez pieczenia

0:10

Biszkopty zmiksuj w dzbanie z zamocowanym nożem 30 sek. / o. 10. Przesyp do miski.
Do dzbana załóż mieszadło, daj połamaną czekoladę i mieszaj 3 minuty / 40 st./ obroty 4.
Dodaj zmielone biszkopty i mieszaj 1 min. / o. 5.

Masę rozprowadź na arkuszach papieru do pieczenia, wyrównaj, pokrój
w kwadraty, wstaw do lodówki.

Podczas mielenia biszkoptów można dodać wiórki kokosowe albo otartą skórkę z cytryny lub pomarańczy.

 

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 200g biszkoptów
  • 250g czekolady gorzkiej minimum 70 % kakao
  • ewentualnie wiórki kokosowe lub skórka otarta z umytej, osuszonej cytryny lub pomarańczy