Zupy

Chłodnik na kefirze

0:20
  1. Do dzbana robota przekładamy umytą botwinkę, wlewamy 1 szklankę wody i gotujemy 10 minut/temp. 100 %. Po try czasie wszystko miksujemy 10 s /o 6. Studzimy.
  2. Do ostudzonej botwinki dodajemy obrany ogórek, pęczek umytych rzodkiewek bez liści, czosnek, kefir i miksujemy 10 s / 0 10. Następnie dodajemy przyprawy do smaku, koperek i szczypiorek, chwilkę miksujemy 3 s/o 10.
  3. Chłodnik podajemy zimny z gotowanymi jajkami. Smacznego.
Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 1 pęczek botwinki
  • 1 spory ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 litr kefiru
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 ząbki czosnku ( niekoniecznie )
  • 2-4 jajka na twardo