Desery

Budyń jaglany

0:45

Mleko lub wodę zagotuj 4 min./120 stopni/0. 1 z kakao (karobem).

Dodaj odsączoną kaszę, gotuj 10 min./100 stopni/ o. 2. Dodaj masło, cynamon, skrobię, ew. słodziwo, zagotuj 1min./100 stopni/ o. 2. Przełóż do miseczek posyp rozdrobnionymi orzechami i kokosem.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 3-4 szklanki mleka migdałowego lub wody
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej – przepłukana kilka razy gorącą wodą i odsączona
  • 1 łyżka skrobii kukurydzanej
  • 1-2 łyżki karobu lub kakao
  • łyżka masła
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli
  • stewia lub inne słodziwo do smaku
  • świeżo łuskane orzechy włoskie, posiekane, 4 łyżeczki do posypania
  • wiórki kokosowe 4 łyżeczki do posypania