Ciasta, tarty, polewy, kremy			
			MAZUREK ORZECHOWO CZEKOLADOWY
					2:30				
			- Orzechy nalerzy rozdrobnić. Dodajemy do nich cukier i jeszcze chwilkę miksujemy.
 - Następnie dodajemy masło, chwilkę miksujemy i wsypujemy mąkę, wyrabiamy składniki aż się połączą.
 - Ciasto troszkę się kruszy, ale tak ma być. Na blaszkę 25/30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, rozkładamy ciasto, równo je dociskając do dna. Pieczemy około 15 minut, w temperaturze 180 st. C. Wyjmujemy i studzimy. Następne rozsmarowujemy powidła.
 - Śmietanę wlewamy do dzbana robota i dodajemy czekolady, podgrzewamy do 35 st. C i cięgle mieszamy aż składniki się połączą.
 - Po rozpuszczeniu przelewamy do miseczki i odkładamy do ostudzenia.
 - Masę czekoladową wylewamy na mazurka. Ciasto chłodzimy około 2 godzin w lodówce. Następnie dekorujemy orzechami. Po zastygnięciu czekolady kroimy na kawałki i podajemy.
 - Ciasto jest przepyszne, smacznego. Mazurek przechowujemy w lodówce.