Zupy

ZUPA KREM BROKUŁOWO SEROWA

0:25
  1. Cebulę i czosnek umieszczamy w dzbanie thermomastera, rozdrabniamy, dodajemy masło i podpiekamy 3 minuty/ 100 st. C/ obrót 1.
  2. Następnie dodajemy całą jarzynę, bez brokuła i rozdrabniamy 30 s / o 6. Po rozdrobnieniu podpiekamy 2 minuty. Następnie dodajemy rozdrobnionego na różyczki brokuła.
  3. Wlewamy 1 litr wody, dodajemy jarzynkę, sól i pieprz. Zakrywamy dzban robota i gotujemy w 100 st. C/20 minut.
  4. Na koniec dodajemy serek kremowy, doprawiamy do smaku i miksujemy 20 s / o 8.
  5. Zupa brokułowo – serowa jest wyjątkowo smaczna. Polecam.
  6. Zupę podajemy ciepłą posypaną parmezanem.
Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 1 brokuł
  • 1 marchew
  • kawałek selera, mała pietruszka
  • 1 gałązka selera naciowego
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka jarzynki, sól, pieprz do smaku
  • 100 g serka kremowego, topionego