Przystawki, surówki, pasty

Surówka z kiszonej kapusty

0:15

Marchew obierz i opłucz, cebulę obierz, jabłko obierz i usuń gniazdo nasienne.
Zetrzyj z pomocą przystawki do tarcia (tarcza – 0czka) marchew i jabłka o. 4. Przełóż do miski.

W dzbanie z zamocowanym nożem posiekaj cebulę i listki pietruszki, 5 sek./o. 5.

Spróbuj kapustę – odciśnij nadmiar soku, a jeśli bardzo kwaśna przepłucz krótko na sicie
i odciśnij. Kapustę rozdrobnij w dzbanie 5 sek. /o. 4. Dodaj utarte wcześniej marchew, jabłko oraz przyprawy, olej i wymieszaj 30 sek./o. 2.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • kapusta kiszona 500 g
  • marchew, 1 duża
  • cebula, 1 średnia
  • jabłko, 1 duże
  • kminek mielony, 1/2 łyżeczki
  • pieprz do smaku
  • majeranek susz, 1 łyżka
  • olej słonecznikowy lub oliwa z oliwek, 2-3 łyżki
  • siekana natka pietruszki, dużo