Zupy

Krem z groszku i sera

0:40
  1. Do dzbana Thermomixu przekładamy masło, por, seler, marchew i czosnek.
  2.  Miksujemy 10 s/ o 7. Zgarniamy kopystką warzywa na dno dzbana i podpiekamy 5 minut/temp. 100 % C.
  3. Dodajemy teraz groszek, wlewamy wodę i doprawiamy solą, pieprzem i jarzynką naturalną.
  4. Gotujemy 20 minut temp 90 – 100 % C.
  5. Następnie do zupy dodajemy serek topiony i miksujemy na gładki krem około 2 min/o 10 .
  6. Krem doprawiamy do smaku i podajemy z grzankami, smacznego.
Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 500 g mrożonego groszku
  • 1 l wody
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka naturalnej jarzynki
  • 1 mała marchew, kawałek selera
  • 3 ząbki czosnku
  • kawałek pora
  • 100 g serka kremowego gouda
  • grzanki do posypania