Przystawki, surówki, pasty

Buraczki na ciepło

1:00

Umyte, obrane, pokrojone na części buraki wkładamy do koszyczka.
Do dzbanka ThermoMastera wlewamy 1/2 l wody, wkładamy koszyczek i gotujemy – 40 min./120°C/obr. 1.
Wyjmujemy koszyczek (uwaga, gorące!), odlewamy wodę.
Do dzbanka wkładamy masło, mąkę, sok z cytryny, sól i ew. cukier, gotujemy 4 min./100°C/obr. 2-3.
Dodajemy ugotowane buraczki i rozdrabniamy 15 sek./obr. 4-5 i gotujemy jeszcze 5 min./100°C/obr. 2-3.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:

• 650 g buraków
• kopiasta łyżka masła
• 2 łyżki mąki pszennej
• sok z całej cytryny
• łyżeczka cukru do smaku
• sól do smaku