Zupy

Zupa krem z porów

0:30

Przygotowane warzywa umieszczamy w dzbanie ThermoMastera, rozdrabniamy 8 sek./obr. 3-4. Dolewamy olej, dodajemy masło, zagotowujemy 6 min./100°C/obr. 1-2. Dolewamy skondensowane mleko, wodę, dodajemy przyprawy i gotujemy 15 min./100°C/obr. 1-2. Potem zmniejszamy temperaturę do 90°C i gotujemy jeszcze 5 min. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku, mieszając 10 sek./obr. 4.
Można podawać na gorąco lub na zimno.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:

• 3 średnie ziemniaki (obrane, umyte, pokrojone na mniejsze cząstki)
• 200 g porów (oczyszczone i umyte)
• 2 łyżki masła
• 2 łyżki oleju
• puszka skondensowanego mleka (ok. 400 ml)
• sól, pieprz do smaku
• 600 ml wody
• ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej