Mielone inaczej
Namocz bułkę kajzerkę w wodzie, by zmiękła. Kapustę kiszoną odciśnij z nadmiaru soku, następnie posiekaj w dzbanie urządzenia razem z cebulą 1 min./o.6. Dodaj zmielone mięso (jeśli nie masz mielonego – możesz je zmielić razem z kapustą – odpowiednio wydłuż czas), przyprawy, jajko, odciśniętą kajzerkę – wymieszaj 1 min./o. 4. Formuj kotlety, obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor na małym ogniu (możesz też upiec je w piekarniku).
W czystym dzbanie posiekaj drugą cebulkę i ogórki kiszone 30 sek./ o. 4. Zbierz kopystką ze ścianek. Dolej 1 szklankę wody, dodaj koncentrat pomidorowy i oregano. Dzban nakryj parowarem – w dolnym koszu ułóż różyczki brokułu, w górnym usmażone kotlety. Nakryj pokrywą. Gotuj 2 minuty/120 stopni/o. a potem 8 minut/90 stopni/o. 1. Dopraw sos do smaku solą, oregano i pieprzem.
Podawaj kotlety polane sosem z brokułem i ugotowanymi osobno ziemniakami. Posyp siekaną natką pietruszki.