Przystawki, surówki, pasty

Pasta z tuńczyka i suszonych pomidorów

0:05

Ugotuj jajko na twardo, ostudź, obierz.

W dzbanie posiekaj cebulę, ogórka i pomidorki suszone – 30 sek./ o. 7. Dodaj pozostałe składniki i siekaj 20 sek. /o. 5. Dopraw do smaku i wymieszaj.

Otrzymaną pastą smaruj kromeczki chleba, dekoruj według uznania.

Czas przygotowania nie uwzględnia czasu gotowania jajka.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 3-4 suszone pomidory z zalewy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz do smaku

do dekoracji: pomidor, ogórek świeży, listki bazylii, sałata, rukola