Ciasta, tarty, polewy, kremy

Ciasteczka owsiano – bananowe błyskawiczne

0:30

Płatki owsiane zalej wodą (tylko tak by je przykryła) i zostaw na czas przygotowania pozostałych składników.

W dzbanie umieść banany obrane ze skórki, rodzynki, orzechy, dodaj płatki z wodą, w której się moczyły, sól, cynamon, kakao, siemię lniane, mąkę, sodę i miksuj wszystko razem15-20 sek. /o. 4.

Porcje ciasta wykładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując placuszki.

Piecz 15-20 min. w temp. 180 stopni.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • szklanka suchych płatków owsianych (górskich)
  • 2 małe dojrzałe banany
  • garść rodzynek
  • garść innych bakalii – jakie chcesz
  • woda
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • łyżeczka kakao
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 kopiaste łyżki  mąki
  • łyżka mielonego siemienia lnianego