Przystawki, surówki, pasty
Pasta z grzybów i soczewicy pod kołderką
0:30
Cebulę z czosnkiem posiekaj 5 sek./ o. 5. Zgarnij na dno, dodaj olej i przyprawy (oprócz soli i pieprzu) – podsmaż 3 min./120 stopni/o. 2. Dodaj grzyby pokrojone w paski i duś (pokrywa bez miarki) 7 min./120 stopni/o. 2. Postaraj się wyjąć listki laurowe, ziele angielskie i jałowiec.
Dodaj ugotowaną osobno soczewicę, sól, pieprz, gałkę muszkatołowa i ocet. Miksuj 1-1,5 min./o. 6. Ewentualnie dopraw do smaku i ponownie wymieszaj.
Przełóż do słoika lub miseczki.
W czystym dzbanie rozpuść tłuszcz kokosowy i oliwę, wymieszaj z kurkumą i solą – 30 sek./60 stopni/ o. 2. Zalej pastę w słoiku lub na miseczce. Ochłodź w lodówce.