Przystawki, surówki, pasty

Pasta twarogowa

0:15

Umyte rzodkiewki i kawałek cebulki wrzucamy do kielicha i mielimy 10-15s/obr. 4. (Jeśli wolimy większe kawałki rzodkiewek możemy użyć tarczy do ścierania warzyw – ścieramy rzodkiewki, przekładamy je do osobnej miseczki, przystawkę do ścierania zastępujemy mieszadłem. Cebulkę kroimy drobno ręcznie i umieszczamy w dzbanie).

Dajemy do dzbana pokruszony twaróg, jogurt i przyprawy. Mieszamy 30s/obr. 1-2. Szpatułką zsuwamy masę z brzegów kielicha i mieszamy jeszcze 15-30 s.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:
  • kostka twarogu półtłustego 250g
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 10 rzodkiewek
  • ¼ cebuli
  • sól ok. ½ łyżeczki
  • pieprz mielony