Zupy

Zupa krem z pieczarek

0:45

Cebulę siekamy w dzbanie ThermoMastera 10 sek./obr. 5. Dodajemy masło podgrzewamy 4 min./110°C/obr. 1. Dodajemy grubo pokrojone pieczarki i dusimy je 10 min./100°C/obr. 1.
Dodajemy bulion 5 min./100°C/obr. 1. Studzimy, miksujemy wszystko 20 sek./obr8-9. Włączamy urządzenie jeszcze na 3 min./90°C/obr. 3 i powoli wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Można podawać ze startym żółtym serem, tuńczykiem, grzankami, posypane natką pietruszki.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:

• 400 g pieczarek
• 500 ml lekkiego bulionu warzywnego
• mała cebula
• natka pietruszki
• 1-2 łyżki masła
• 1/2 łyżki mąki
• 100 ml śmietanki kremówki (30-36%)
• sól, biały pieprz