Zupy

Zupa krem z zielonego ogórka

0:20

Wszystkie składniki oprócz śmietany i koperku umieszczamy w dzbanku ThermoMastera i miksujemy 10 sek./obr. 5-6. Dodajemy wodę i gotujemy 9 min./100°C/obr. 3.
Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę i pokrojony koperek. Po zakończeniu gotowania i ostudzeniu, zamykamy szczelnie pokrywą z miarką i przytrzymując miarkę miksujemy 10 sek./obr. 8. Podajemy z groszkiem ptysiowym, grzankami, chrupkami.

Trudność przygotowania:
Będziesz potrzebować:
Składniki:

• 200 g ogórków
• 1/2 małej cebuli
• kostka topionego serka śmietankowego ok. 50 g
• 2 kostki rosołowe albo 2 łyżki oliwy
• 3 łyżeczki mąki ryżowej lub ziemniaczanej
• 700 g wody
• 2,3 łyżki kwaśnej śmietany
• posiekany koperek